March 18, 2014

Over ez-design

 

ez-design is opgericht door Ellis Zijlstra. Een ervaren professional in innovatie, user experience en applicatie ontwerp. Enthousiast, gedreven met het oog op de toekomst!

Na elf jaar werkervaring in diverse functies bij multinational IBM, is Ellis Zijlstra gestart met ez-design. Haar doel is om sneller nieuwe gebruiksvriendelijke producten/applicaties te ontwikkelen door helder te visualiseren en concretiseren. ez-design werkt samen met een aantal innovatieve partners, zoals GlobalOrange en E&E, om voor jouw het gewenste resultaat te behalen.

Ellis Zijlstra

Meer informatie over Ellis Zijlstra

De rode draad door mijn studie en carrière is het aangaan van nieuwe uitdagingen en het vinden van nieuwe manieren om betere resultaten te bereiken. Deze ervaring heb ik nu gebundeld in ez-design.

Bij IBM heb ik gewerkt als:

Brand Strategy Leader IBM Benelux

Positionering van het merk IBM en het betrekken van de stakeholders bij nieuwe ontwikkeling (zoals Smarter Planet, Smarter Cities), onder andere door de “Conversations for a Smarter Planet”,een 360 graden marketing campagne.

Externe communicatiemanager

Onder andere door “Research insight” sessie de innovaties van IBM overgebracht via journalisten en social media naar het brede publiek

Innovatie Strategy & UX consultant

Ontwikkelen van innovatieve concepten, zoals de Self Aware Corporation en de Knowledge Booster, resulterend in octrooien en publicaties.

Interactie ontwerper / Usability expert

Ontwerpen voor de gebruiker met de gebruiker, ervaring opgedaan met ontwerpen en usability testen voor o.a. Shell en Swets Blackwell.

Global project manager

Het goed managen is essentieel voor ieder project. Mijn eerste 2 jaar bij IBM heb ik dit in een internationale omgeving geleerd.

Werken bij IBM is werken in een politiek complexe omgeving, ik heb hier geleerd hoe je stakeholders kan identificeren en overtuigen. Het liefst werk ik in een omgeving die de ruimte geeft aan innovaties. Deze ruimte heb ik nu binnen ez-design gecreëerd. En breng ik graag in praktijk bij uw bedrijf.

Naast mijn werk voor ez-design ben ik ook actief als beeldend kunstenaar. Mijn werk is te bekijken op www.elliszijlstra.com.

 ez-design staat geregistreerd bij de KvK nr 51943832