In de oven

Gezellig in de oven

Het blijft een spannend moment het bakken van de beelden in de oven. Er hoeft maar een kleine luchtbel in te zitten en het beeld ‘explodeert’. Hieronder een aantal foto’s van mijn nieuwste 2 beelden, beide in opdracht gemaakt.

In de oven
Twee beelden in de oven

In de ochtend stop ik de beelden in de oven, rekening houden met voldoende afstand tot de wand en op drie tanden gepositioneerd zodat er ook lucht onder vandaan kan. Het bakken duurt de vervolgens de hele dag, lees ook mijn blog over het bakproces.

IMG_0091
Aan het bakken

De volgende ochtend zijn de beelden voldoende afgekoeld om ze uit de oven te halen. En gelukkig ze zijn heel gebleven! Nu nog glazuren en dan kunnen ze nog een keer de oven in. De kans dat ze kapot gaan is dan vrijwel nihil, wel blijft het spannend hoe de glazuur uitpakt.

IMG_0092
Het resultaat

Een antwoord op “Gezellig in de oven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *