Op bezoek bij de bronsgieter

Wat een mooi proces is dat brons gieten toch.

Dit keer hebben we geholpen bij het maken van de mal. Eerst moet het wassenbeeld klaar gemaakt worden voor het gieten. Dit betekend dat er een gietkanaal moet zijn en ontluchtingskanalen. Hieronder zie je dat met was en een plasticbekertje de gietkanalen worden gemaakt aan het beeld. De houten satéprikkers worden de ontluchtingskanalen (zie foto hieronder).

Vervolgens wordt het beeld ingekapseld in een mal van gravel en gips. Als de mal hard is is het beeld klaar om de oven in te gaan. Hier laten ze het was er langzaam uitsmelten, dit duurt zo’n vier dagen. En dan kan het brons in de mal gegoten worden!

Ik ga binnenkort het beeld ophalen en patineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *