En nu nog een kleurtje

Mijn nieuwe bronzen beeld is klaar en wat een mooi materiaal is dat brons toch. Mijn zoontje keek toch even verbaasd toen hij het beeld niet van de grond kon tillen. Ja, ja het beeld is al met al 9 kg schoon aan de haak!

Bij het ophalen van het beeld bij de bronsgieter is het beeld helemaal goud kleurig, het moet dan nog gekleurd, gepatineerd, worden. De meeste bronzen beelden hebben een donkere, zwarte kleur. Maar er zijn meer mogelijkheden, groen, blauwgroen en bruin kunnen ook. Ook kan het beeld in de goud kleur blijven, dan moet het gepolijst worden. Een hele klus dat wel. Voor dit beeld heb ik twee kleuren gekozen, groen voor de jurk en het gezicht en de buste heb ik in de goud kleur gelaten. Het kleuren van het brons geeft weer vol op creatieve mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *