Kleuren, wat een mogelijkheden!

Het kleuren van een beeld is bepalend voor het uiteindelijke karakter en sfeer van het beeld. Erg belangrijk! Je hebt verschillende manieren om een beeld te kleuren.

Voor het bakken:

  • Je hebt klei soorten, bijvoorbeeld zwarte klei, die zo mooi afbakken dat het niet nodig is om verder te kleuren en beetje bijenwas volstaat.
  • Je kunt pigmenten (te koop in goede verfwinkels) toevoegen aan de klei, waardoor je beeld meteen gekleurd is.

Na het bakken:

  • Ook nu kun je met pigmenten werken, dit gebruik je meer voor accenten dan een egaal oppervlak. Daarna moet je het nog fixeren want anders was je het er met water gewoon weer af (wat als voordeel heeft dat als je de kleur toch niet mooi vindt, je de kleur er weer af kan halen).
  • Je kan het beeld gewoon verven met acrylverf. Hier heb je ook de mooiste soorten in. Hieronder een voorbeeld van een portret die ik met parelmoer/geel acryl verf heb geverfd.
  • En dan is er natuurlijk de mogelijkheid om het beeld te glazuren. Deze techniek gebruik ik zelf het meest. Je hebt hier heel veel mogelijkheden in. Raku glazuur, zijdeglans glazuur en glimmend glazuur. In de mooiste kleuren. Mijn volgende blog zal verder in gaan op de glazuur soorten en het bakken ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *