Preview in gietwas

Dit wordt mijn nieuwe bronzen beeld! Het beeld heb ik eerst gemaakt in aardewerk, toch mijn favouriete materiaal om mee te werken. Vervolgens heeft de bronsgieter er een rubberen mal van gemaakt.

Het wasmodel op de foto is de afdruk uit deze rubberen mal. Deze is gemaakt door vloeibaar gietwas er in te gieten en het vervolgens te laten stolen. Gietwas is gestold nog wat harder dan de was die gebruikt wordt om een beeld zelf mee te maken. Het blauw op de foto is het gietwas, het zwart is ‘normale’ was, daarmee is het beeld al iets bijgewerkt. Omdat ik dit beeld net zo’n goudkleurige jurk wil geven als “shining graceful“, ga ik het wasmodel nu heel glad maken. Een handig trucje hierbij is om een oude credit card (altijd handig) te gebruiken en wat wasbenzine. Ze kun je de was glad strijken.

Helemaal glad, dan breng ik het wasmodel weer naar de brons gieter, die het beeld over ca drie weken gaat gieten. Helaas….. net te laat voor mijn volgende expositie in de Regenboogkerk te Hilversum, die op 3 juni ge-opend wordt.

2 Antwoorden aan “Preview in gietwas”

 1. Hoi Ellis,
  Het is me sinds onze kennismaking opgevallen dat jou beeldtaal vrij consequent is
  maar dat het sindsdien wel ” bewegelijker ” is geworden, waaruit ik opmaak dat
  je steeds meer grip en controle hebt gekregen op de expressie en de materie.
  Uit ervaring met jou ” collega’s ” weet ik inmiddels dat het veel toewijding en bevlogenheid vraagt om elke keer een nieuwe stap te kunnen maken.
  Mijn complimenten..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *