Beeld in opdracht

Beelden in opdracht

Regelmatig krijg ik berichten dat iemand een beeld op mijn site mooi vind, maar dat deze helaas al verkocht is. Wat men zich vaak niet realiseert is dat je ook een beeld in opdracht kunt laten maken.

Vaak geven dit soort vragen me meteen weer nieuwe inspiratie. Als de vraag niet te specifiek, maak ik het beeld daarom zonder afname verplichting of aanbetaling.

Bij het maken van een beeld in opdracht ga ik als volgt te werk:

  1. Intake van de opdracht

    Op basis van jouw omschrijving van wat het beeld moet uitstralen (tederheid, passie, etc.) en van beelden die je aanspreken van mij, maak ik het beeld.

  2. Maken van het beeld

    De foto’s van het nog natte beeld stuur ik op, zodat je het eerste tussen resultaat te zien krijgt. Vervolgens moet het beeld drogen en gebakken worden.

  3. Glazuren

    Daarna ga ik het beeld glazuren, hierdoor krijgt het beeld zijn kleur. De kleuren kunnen we in samenspraak bepalen. De laatste stap is het beeld nog een keer bakken en daarna is het klaar. 

Deze drie stappen duren zo’n 3 tot 4 weken, oom omdat de klei zeker 1 a 2 weken moet drogen.

Onlangs kreeg ik een leuk verzoek van iemand voor een beeld in opdracht. Voor haar 25 jarig werk jubileum was een borrel niet mogelijk, door Corona. In plaats daarvan mocht ze een geld bedrag besteden. OP mijn site vond ze het beeld ‘Over the fear’ erg mooi, maar helaas is deze niet beschikbaar. Daarom heb ik een nieuw beeld ‘Into the light’ voor haar gemaakt. Zie hieronder de twee foto’s ter illustratie.

Inspiratie beeld ‘Over the fear’

Nieuw gemaakt beeld ‘Into the light’

Meer beelden die in opdracht zijn gemaakt kun je vinden op: http://www.elliszijlstra.com/opdrachten/

Of lees het verhaal op deze site over dance for ever die ik in opdracht heb gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *