Flamenco beeld

De prachtige beweging van de Flamenco dans vastgelegd

Voor mij blijft de flamenco dans een prachtig bron van inspiratie. De passionele dans met sterke elegante beweging blijft een geweldige uitdaging om te vangen in een beeld. De tegenstrijdigheid komt hier mooi in uitdrukking, het losse van de jurk en het strakke van het hoofd en de armen. Drie houdingen heb ik uitgedacht, steeds wilder en dynamischer. Eerst de bovenste houding goed krijgen en dan los gaan op de jurken. Heerlijk!

De drie flamenco dansers. De voorste is al gebakken, de linker is droog en de rechter helemaal vers met nog de donkere kleur van de natte klei.

Na het vormgeven van het beeld en het bakken, komt de uitdaging van de kleuren. Natuurlijk past de kleur rood uitstekend bij de Flamenco dans. Ook al heb ik een goud bruine glazuur die er ook goed bij past, zoals gebruikt in mijn beeld Flamenco Desire. Maar voor deze serie heb ik gekozen voor de kleur Carmen, Spaanser kan het niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *