Zilvercement

Geplaatst door Ellis Zijlstra wo, september 29, 2010 10:19

Wil je een mooi beeld voor buiten maken, maar voor een schappelijker bedrag dan brons. Dan kun je het in zilvercement gieten.

Hiervoor heb je nodig:

– 5 delen aluminiumcement (deze hadden ze bij Bouwcentra),

– 4 delen zilverzand (bij o.a. de Gamma te koop)

– en een paar eetlepels Flevopol (ook bij o.a. de Gamma).

Na het gieten bewerken met witte was en dan met een (messing) koperborstel op de boormachine het geheel oppoetsen.

 

6 Antwoorden aan “Zilvercement”

 1. Bedankt voor de info over de samenstelling van zilvercement.

  Ik heb nog volgende vragen :
  – kan je dit gieten in een plaasteren moule?
  – is het mogelijk om een hol beeld te maken (zoals met plaaster en jutte mogelijk is)?

  Dank

  1. Hoi Denise, mijn beelden heb ik gegoten in een gipsen mal, dat werkt. Het hol maken van de beelden heb ik nooit gedaan, omdat het lastig is met het vloeibare mengsel. Ik weet niet of het zou werken met jutten. Misschien waard om een te proberen? Of heeft iemand anders hier ervaring mee?

   Succes

 2. Hallo Ellis, ik lees met interesse op je website. Wil graag verkennen naar de mogelijkheden om beelden te maken. In september begin ik lessen keramiek te volgen maar ik loop graag wat voorop…
  Bedankt alvast voor de tip met de zilvercement.
  Ik vroeg me eigenlijk af wat jutten zijn. Als Belg begrijp ik deze, misschien Nederlandse, term niet.
  In ieder geval gebruikte ik voor het maken van een beeldje van zo’n 50cm grootte voor buiten kippengaas dat ik kon vormen naar een vage vorm. Echter ik gebruikte plaaster waar ik compaktuna in mengde. In de hoop dat het zoals bij cement zou helpen waterdicht te blijven. Helaas, het staat er nog, maar het vertoont al vroeg ouderdomsverschijnselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *