Waarom werken met boetseerwas?

Geplaatst door Ellis Zijlstra ma, januari 17, 2011 12:19

Als je een beeld maakt met boetseerwas kun je het vervolgens makkelijk in brons laten gieten. Om het wassen beeld wordt een mal gemaakt, de was laten ze eruit smelten en de mal voor het brons gieten is klaar. Je kan ook zelf een mal om het wassenbeeld maken met gips en het beeld vervolgens in een ander materiaal gieten (bijvoorbeeld met zilvercement of gips).

Je kan ook een aardewerken beeld in brons laten gieten, maar dan moet er nog een rubberemal worden gemaakt. Deze rubberen mal is ongeveer even duur als het gieten van het beeld in brons. Kortom het beeld wordt dus twee keer zo duur. Een voordeel is wel dat je met een rubberen mal meerdere beelden kunt laten gieten.

Kameleon is een bedrijf in Haarlem wat bronzen beelden giet. Om alles te weten over het brons gieten kun je ook hun site bezoeken:

http://www.bronsgeschenk.nl/intro.html

Een antwoord op “Waarom werken met boetseerwas?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *