Nog te glazuren beelden van de lezertjes

Wonderlijke wereld van glazuur

Ja, ze staan in de oven! Mijn nieuwe beelden ‘de lezertjes’. En wat is het spannend. Ik heb dit keer steengoedglazuur gebruikt en dat betekent dat de oven tot 1200 (!) graden gestookt moet worden. Waarschijnlijk haalt de oven vanavond pas die hoogte. Dan zal ik de beelden morgen in de loop van de ochtend eruit kunnen halen (zie mijn eerdere blog over baktijden).

En dan de kleuren……. Ik gebruik weer 2 nieuwe glazuren, dus afwachten hoe ze eruit komen. Maar het blijft wonderlijk… het baksteen rood wordt zwart en het wit wordt groen, ja echt, de wonderlijke wereld van het glazuur!

Nog te glazuren beelden van de lezertjes

2 Antwoorden aan “Wonderlijke wereld van glazuur”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *